erc-automatsering-startHostingpartner in Virtualisatie.

Als hostingpartner voor bedrijven weet ERC Automatisering vanuit eerste hand waarom de vraag naar virtualisatie alsmaar toeneemt. In onze racks bij de datacenters bedraagt de bezetting van een niet-gevirtualiseerde servers momenteel al minder dan 10 procent. Tegelijk stellen we vast dat de servers welke zijn ingericht met Microsoft HyperV software alsmaar groeien, dat de aanwezige CPU’s, benodigde geheugen voor bedrijfsaplicaties en diskruimte blijven toenemen is een feit. Binnen een gevirtualiseerde omgeving kunnen we de beschikbare resources veel efficiënter inzetten en zo nodig met een enkele herstart van uw HyperV omgeving aanpassen.

Meerdere servers op een enkele hostingserver

Met een hypervisor  kunt u tegelijk verschillende besturingssystemen op een host laten draaien. Virtualisatie laat ons zo toe de fysieke servers optimaal te benutten. In plaats van voor iedere nieuwe applicatie te investeren in een nieuwe server, plaatsen wij voor u de toepassing op een virtuele machine. Op die manier slagen wij erin optimaal gebruik te maken van de aanwezige capaciteit. Bij virtualisatie kunnen wij uw omgeving opschalen tot u de maximale capaciteit van de hardware benut. Tegelijk kunnen we onbeperkt uitschalen, door nieuwe virtuele machines toe te voegen.

Wat biedt virtualisatie nog meer

Verder biedt virtualisatie de nodige garanties op het vlak van beschikbaarheid. Binnen een gevirtualiseerde omgeving geniet u van high availability. ERC Automatisering biedt die functionaliteit standaard aan op iedere server. Tegelijk kunnen we dankzij virtualisatie flexibeler omgaan met het beheer van het serverpark. Upgraden zonder downtime. ERC Automatisering kan een snapshot nemen van uw virtuele machines, bijvoorbeeld wanneer u uw omgeving wenst te wijzigen. Doet zich een probleem voor, dan kunt u via de snapshot  terugkeren naar de oude configuratie.

Klonen

U kunt virtuele servers klonen, inclusief alle geïnstalleerde toepassingen en configuraties, zodat u bij de installatie van een nieuwe server niet steeds opnieuw alle stappen moet doorlopen. Zo kunnen wij voor u razendsnel nieuwe servers installeren. Dankzij virtualisatie beschikken wij en u over een uniforme hardware-omgeving van HP. Dat zorgt voor een vlekkeloze migratie tussen servers.

Backuppen van uw gevirtualiseerde omgeving

Altaro HyperV Backup SoftwareVoor het online en live backuppen van onze virtuele omgevingen werken wij met ALTARO. ERC Automatisering is ALTARO gecertificeerde partner zodat wij indien gewenst uw kantoorautomatisering ook met HyperV kunnen instellen en zo uw complete server(s) meerdere keren kunnen backuppen zonder dat deze OFFLINE gaat. Hiermee garanderen dat uw server in principe dus altijd ONLINE zijn.

Wat is Altaro backup

Altaro Hyper-V Backup is een eenvoudig te gebruiken maar toch zeer krachtige oplossing voor Microsoft Hyper-V. Het configureert alle complexe Hyper-V backup instellingen voor de Beheerder en biedt het beste in backup technologie tegen de meest concurrerende prijs op de markt.

Dus of het nu gaat om uw servers in de Cloud of uw kantoorserver(s) voor beiden hebben wij de perfecte backup-methode gevonden en passen deze graag ook bij u ICT toe. De kosten hiervoor zijn op jaarbasis minimaal, u betaald na eerste aanschaf van de software alleen voor onderhoud en updates welke 25% van de eerste aanschaf waarden zijn.

Virtuele werkplekken

Stelt u zich eens voor waar u ook bent direct verbinding met al u eigen applicaties, email en documenten. Printen op de printer die direct bij u in de buurt staat terwijl u achter een computer, tablet,  thin client  of notebook zit.

Bij bijvoorbeeld nieuwe in te richten kantoor omgevingen adviseren wij tegenwoordig vaak het gebruik van thin client oplossingen.

Thin client is een begrip uit de computerwereld. Het is een naam voor kleine, relatief zwakke computers die de hoofdmoot van het benodigde computercapaciteit van een server,  betrekken en 1 gebruiker tegelijk “bedienen”. De kleine computer fungeert daarbij als client (‘klant’) van de centrale computer of server. Welke dan in een datacenter of in de lokale serverruimte is geplaatst.

Het verschil met de klassieke computerterminal is, dat thin clients gewoonlijk wel een deel van de invoer bewerking voor hun rekening nemen en doorgaans een volwaardig besturingssysteem hebben.

Dit is mogelijk door middel van werkplek virtualisatie. Waar u ook bent u opent met behulp van de externe bureaublad applicatie uw eigen werkplek en u kunt gewoon overal werken.

Bureaublad virtualisatie