De zaken gaan goed, er is veel te doen en je wordt de hele dag gebeld door tevreden klanten. Als startende ondernemer word je hier natuurlijk heel blij van. Toch dwalen je gedachten af en toe even af. Dan denk je aan een blauwe zee, een wit strand en mooie palmbomen. Wat zal het lekker zijn om even weer nieuwe energie op te doen in een compleet andere omgeving. Maar de zaken gaan door en er is op dit moment niemand die je werkzaamheden over kan nemen. Vakantie zit er nog even niet in. Toch kun je morgen al in het vliegtuig zitten, op weg naar je gedroomde bestemming. Je klanten zullen niet eens merken dat je 4000 kilometer verderop zit en denken dat ze bellen naar je kantoor in Amsterdam. Het is gewoon mogelijk, want je hebt je telefonie ondergebracht bij ERC Automatisering.

Overal ter wereld via u uw eigen telefoonnummer bereikbaarVoIP werkt anders

Bij “gewone” telefonie komt een gesprek binnen op een bepaalde verbinding en elk telefoontoestel dat op deze specifieke verbinding is aangesloten gaat over. Het telefoonnummer is in deze situatie dus gekoppeld aan een vaste locatie. Bij VoIP telefonie werkt dit anders. Een VoIP toestel maakt en houdt verbinding met een server die, onafhankelijk van de locatie van het toestel, de oproep ontvangt.

Voorbeeld uit de praktijk

Kort geleden had ik een klant aan de lijn die graag twee zakelijke telefoonnummers in combinatie met VoIP wilde aanvragen. Zelf wilde hij een 085-nummer en voor z’n compagnon, die vanuit Duitsland werkt, wilde hij graag een Duits nummer. Ik vroeg hem of het bedrijf ook een filiaal in Duitsland heeft en hiermee ook bereikbaar wilde zijn voor Duitse klanten. Dit was niet het geval: het ging uitsluitend om Nederlands klanten. Een van de voordelen van VoIP is dat je ook in het buitenland op je zakelijke Nederlandse nummer bereikbaar kan zijn. In dat geval heb je dus geen Duits nummer nodig. Hij was helemaal blij toen hij hoorde dat z’n compagnon in Duitsland ook op het Nederlandse 085-nummer bereikbaar kon zijn. Tegen lokale tarieven contact blijven houden met de klanten, ongeacht de locatie, dat leek hem wel wat. Door op beide locaties een ip toestel neer te zetten, kunnen beide medewerkers met hetzelfde nummer bellen en gebeld worden. Een leuk bijkomend voordeel is dat je onderling gratis belt en eenvoudig doorschakelt naar elkaar.

Telefonie is locatie onafhankelijk

Dit is zomaar een voorbeeld van een van de grote voordelen van het bellen via VoIP. Telefonie is niet langer aan één locatie gekoppeld. Het enige wat je hoeft te doen is de stekker uit je toestel halen, het toestel meenemen en op een andere locatie weer aansluiten. Je bent bereikbaar op je eigen nummer en kunt uitbellen tegen dezelfde kosten.

Wil je meer weten over VoIP telefonie of direct contact met een adviseur van ERC Automatisering? Wij helpen graag!