Cloud-Server-erc-automatiseringServer-hosting, houdt in dat wij u bestaande of een nieuwe server voor uw gaan plaatsen in een Datacenter dit kan zijn een fysieke server van HP of een virtuele server.

Virtuele server of fysieke server

Onze meeste klanten kiezen ervoor om een virtuele server bij ERC Automatisering te kiezen omdat de schaalbaarheid van uw server dan dynamisch is. Daarnaast is een virtuele server aanzienlijk goedkoper in aanschaf en onderhoudt. U betaald dan tenslotte alleen de licenties van uw server en koopt geen fysieke hardware onderdelen. Wel heeft u maandelijkse Server hosting kosten en zijn de onderhoudt in service uren gelijk als die van uw fysieke server op kantoor.

Diskruimte en bandbreedte

Waar u wel rekening mee moet huiden bij Server-hosting is u benodigde diskruimte en het gebruik hiervan. U server staat tenslotte niet meer in uw eigen kantoor. Vaak adviseren wij onze klanten dan ook om naast de server op afstand in het eigen kantoor een NAS serves te plaatsen. Dit scheelt aanzienlijk in dataverkeer en snelheid bij het openen van u bestanden.

Dataverkeer en IP adressen kosten geld

vps-server

Uw eigen fysieke of virtuele server in het Datacenter heeft nog een (weliswaar meestal lage) kostenpost welke normaal gesproken in de Server-hosting kosten worden opgenomen maar in sommige gevallen bijvoorbeeld indien u veel grote bestanden verplaatst of opslaat op deze server (meer dan 250GB per maand) kan het zo zijn dat wij in overleg een gedeelte van deze kosten extra in rekening brengen.

U krijgt bij het plaatsen van uw server in het Datacenter in principe 1 IP adres heeft u er echter meer nodig omdat u meerdere services waar een extra IP adres voor nodig is dan kunnen worden hier extra kosten voor in rekening gebracht.

NAS Server

NAS staat voor Network Attached Storage en een NAS-server is het beste te omschrijven als een harde schijf die op een netwerk is aangesloten.  Je kunt een NAS-server aansluiten op een router waardoor je binnen- en buitenshuis toegang hebt tot je NAS-server. Uw gehoste server heeft via een VPN verbinding met uw NAS server op kantoor.

Wilt u meer weten over onze server-hosting oplossingen neem dan tijdens kantooruren contact met ons op.